בלונים ואיכות הסביבה

איכות הסביבה חשובה לנו מאוד ואנו שואפים לשמור עליה בצורה הטובה ביותר,

כך שכל מי שעובד איתנו יוכל להיות רגוע שאנו לוקחים בחשבון גם את הנושא הזה.

אז איך עושים את זה נכון, כשעובדים עם בלונים?

נתחיל מאיך *לא* עושים את זה נכון –

בתחום הבלונים, הדבר הכי בעייתי מבחינת שיקולי הסביבה, זה הפרחת בלונים – אלו מתפזרים במקומות שונים בטבע ומזיקים לבעלי חיים. אנו הפסקנו לעשות הפרחות בלונים לפני מספר שנים, כחלק מיזמה עולמית של אנשים מתחום הבלונים.

דבר בעייתי נוסף הוא בלונים שעשויים מנפט, כלומר, פלסטיק, שאינו מתכלה ונותר מזהם שנים רבות.

אז איך כן?

אז קודם כל, הפרחות בלונים אנחנו כבר לא עושים יותר.

אבל יש גם מעבר לזה: נתחיל מזה שכל הבלונים שאנחנו עובדים איתם הם 100% מתכלים, ועשויים אך ורק מרכיבים טבעיים (עץ גומי), שבנויים מחומר גולמי מספיק שיוכל להתפרק בקלות יחסית לאחר שהבלון מסיים את תפקידו. לאורך השנים שאנחנו בתחום כבר יצא לנו לראות בלונים שלנו שנשכחו באיזו פינה הופכים חזרה, ובכן, לטבע. כלומר, מתכלים.

אנחנו עובדים באופן ספציפי עם 2 חברות מערביות שנותנות דגש על איכות הסביבה. אחת מהן אף מקפידה להשתמש אך ורק בעצים שגודלו באזורים המתהדרים בתו תקן Rainforest Alliance, שנציגיו מבצעים בדיקות קבועות במטעים על מנת לוודא שהחקלאים עומדים במספר קריטריונים, לפיהם נשמר המגוון הביולוגי באזור, ואין ניצול של עובדים או משאבי טבע לצורך הפקת חומר הגלם.

החברה השנייה שאנו עובדים איתה היא חלוצת נושא מיחזור חומר הגומי של הבלונים, ובשנים האחרונות פיתחה שיטות המאפשרות סילוק פסולת בצורה אפקטיבית ומייצרת מבלונים ממוחזרים מוצרים שונים, דוגמת צעצועים לחיות מחמד.

באופן אישי אנחנו גם אוספים את הבלונים שמתפנצ'רים לנו בהכנות ומשתמשים בהם מחדש בתור גומיות (למשל, לצמידי בלונים), וכן מעודדים את לקוחותינו לבצע שימוש חוזר בבלונים שנשארים לאחר האירוע. אנחנו גם אוהבים לנצל את הבמה והקשב שאנחנו מקבלים מהילדים כדי להתייחס בהפעלות גם להקשר הסביבתי ול"איך נכון לשחק עם בלונים".

נכון לשנת 2021 נושא המיחזור עדיין חלוצי אמנם, אבל חשוב לזכור שכשרואים יצירת בלונים, כמעט כולה עשויה למעשה מאוויר וכמות חומר הגלם שאנו משתמשים בו בכל אירוע קטנה מאוד, למשל, בגודל אגרוף, כך שבמקרים רבים הבלונים האורגניים שלנו עם תווי התקן שלהם מזהמים הרבה פחות מ, למשל, קופסת מפיות נייר שמתלווה לנקניקיות, מארז טרופיות או מלבני קרטון להגשת פיצות שיש באירועים רבים. כך שאם מישהו מזמין אותנו, למשל, להפעלת יום הולדת או לחתונה שנחלק לאורחים בלונים במקום לחלק להם פיצ'פקעס מפלסטיק – זה בהחלט עדיף מבחינת שיקולי סביבה. כמו תחום האנרגיה או התחבורה - בהם אנחנו לא מפסיקים להשתמש משיקולי סביבה אלא מתחילים לעבור לשיטות עדיפות יותר לסביבה - גם תחום הבלונים מתחיל את צעדיו בכיוון זה.

קישורים לקריאה נוספת למתעניינים:

קישור ל־2 הדפים העוסקים באיכות הסביבה אצל 2 החברות הספציפיות שאנחנו עובדים איתן, להתרשמות מפועלן בתחום:

צרו קשר

עשו לנו לייק